Media 4 Change traži volontere/ke

Media 4 Change iz Litve traži volontere/ke koji/e poštuju ljudska prava, razumiju osnove novinarstva, žele raditi na antirasističkoj kampanji, imaju organizacijske i analitičke vještine, želi raditi u organizacijama civilnog društva, razvijati zagovaračke strategije i medijske aktivnosti… Volonter/ka može sudjelovati u sljedećim aktivnostima: Koordinacija novinarskog centra i virtualne platforme za novinarsku suradnju,  savjetovanje i publikaciju; sudjelovanje na (inter)nacionalnim tečajevima za novinare, pisanje objava na engleskom jeziku; sudjelovanje u međunarodnoj novinarskoj kampanji i dr.

Projekt počinje u rujnu 2016.  i traje do kolovoza 2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Prijave su još uvijek otvorene, iako je prošao zadani rok. Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo na info@media4change.co.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte udrugapariter@gmail.hr ili na broj 095/393-5611.